hosting3.net

Subscribe RSS
 
Home > Please Help > Please Help With Slooooow Boot

Please Help With Slooooow Boot

After Choosing WinXP Professional (or any>> other choice from boot menu) it takes 20 minutes to get to WinXP boot >> screen>> (slows during white progress bars across botton of black Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.4 Scan saved at 7:12:44 AM, on 4/3/2014 Platform: Windows XP SP3 (WinNT 5.01.2600) MSIE: Internet Explorer v8.00 (8.00.6001.18702) Boot mode: Normal Running processes: C:\WINDOWS\System32\smss.exe That would make it much more convenient to have entries in fstab for nfs mounts to systems which may or may not actually be up at the time I'm booting. Boot > >> from> >> there appears to be at usual speed, about ninety seconds until windows> >> desktop loaded and able to access programs. http://hosting3.net/please-help/please-help-again-can-t-boot-again.html

wardog Members Profile Send Private Message Find Members Posts Add to Buddy List Moderator Group Joined: 15 Jul 2015 Location: Retired in AZ Status: Offline Points: 2963 Post Options Post Reply Somehow POST continues, which is Ok since the board will still work with dead USB ports.If you answer my questions and maybe give some more information we can continue trying to Can't find your answer ? Once you've 'logged in' even slow as frozen molasses, that's considered a 'successful boot'Try booting up into safe mode.

That should only be used if youcannot get past the log on screen. I know I can docomplete format of C drive and a complete new install of windows, but Idon't really want to do that unless I have to.mudrat 7 answers Last reply Nothing, to my knowledge,was> > added or updated before this problem.> >> > I need a starting point here to try and find the problem. So I set updates from auto to manual and it seems to have eliminated the slow boot and unresponsive system at startup.

  1. I hope others could try this to confirm it is not just with my configuration.Highly likely,I had a prob with my config when I had update set to automatic on some
  2. Try setting it to Manual.Hi,I think that would do the trick.I'd posted that I was having a big headache with the extremely slow Windows startup which I thought might be related
  3. Inc. - C:\Program Files\Yahoo!\SoftwareUpdate\YahooAUService.exe -- End of file - 10861 bytes Edited by hamluis, 04 April 2014 - 11:12 AM.
  4. You have a spyware/virus problem if the computer does boot much faster without being connected to the internet.
  5. Nothing, to my knowledge, was> added or updated before this problem.> > I need a starting point here to try and find the problem.
  6. When the utility finishes its work, restart the computer in the normal mode.
  7. Register a free account to unlock additional features at BleepingComputer.com Welcome to BleepingComputer, a free community where people like yourself come together to discuss and learn how to use their computers.
  8. steve195527 27.03.2007 21:07 Hidon't have this problem myself,do users with slow boot have windows indexing service enabled and set to automatic startup?,that would try to index the files on your hd
  9. Get the answer KrazeJun 16, 2005, 6:16 PM Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.general (More info?)Last known good in this case is useless.

Lucian Bara 20.02.2007 17:14 what other software is in the background? Though 20-30s maybe a drop in the ocean to you, its frustrating for me.Lets just say my boot time has doubled which is not good enough. Other benefits of registering an account are subscribing to topics and forums, creating a blog, and having no ads shown anywhere on the site. After downloading the tool, disconnect from the internet and disable all antivirus protection.

Perhaps the microcode update caused a problem with what was in the CMOS?re: microcodeHave you seen the below:https://downloadcenter.intel.com/download/25512/Linux-Processor-Microcode-Data-File Z170 OC Formula, i7-6700K, H115i, SS-750, F4-3200C16D-16GTZB, STRIX GTX 1070 8GB OC GAMING, Btw: have you already reported to the desk?Have you had ever enabled the scan of encrypted connections? Boot fromthere appears to be at usual speed, about ninety seconds until windowsdesktop loaded and able to access programs. view publisher site Lucian Bara 1.03.2007 20:52 i don't know exactly why, but large & lots of reports may aid this bug increasing or sometimes causing slow boot time.

When POST completes successfully you get a single beep. CraigMartin 21.02.2007 18:35 ^^Thankyou for the explanation, that was all I wanted to know.I did mention in my original post that all I was asking was had it been resolved.Craig. Craig. You would likely need a magnifying glass to find the fuses unless they left a tiny by visible burn mark.

It is also causing long boot times for the OS (Linux, BTW); most likely for the same reason since they still show up using lsusb.I still have MB #1 so I Jump to content Sign In Create Account Search Advanced Search section: This topic Forums Members Help Files Calendar View New Content Forum Rules BleepingComputer.com Forums Members Tutorials Startup List maxoman10 PRIVATE E-2 Offline Posts: 1 Extremely SLOOOOOW boot. I checked my version which was 6.0.2.675 with Hotfix "A".I've since gone back to AVS, but was hopeful there is a fix for this as I would like to upgrade to

wardog Members Profile Send Private Message Find Members Posts Add to Buddy List Moderator Group Joined: 15 Jul 2015 Location: Retired in AZ Status: Offline Points: 2963 Post Options Post Reply Thank you for your patience, and again sorry for the delay. *************************************************** We need to see some information about what is happening in your machine. I'm still getting a 20-30sec delay when booting up.I spent a lot of time trimming my computer of startup applications and startup entries prior to this problem, and my computer was There are several users in the german user forum reporting the same issue.

C & C generals runs slooooow Slooooow startup solved First time Boot CPU Temperature solved HELP (Please dont ingnore) laptop not working and no boot options and mouse pad not working Bootfrom> > there appears to be at usual speed, about ninety seconds until windows> > desktop loaded and able to access programs. You can skip the rest of this post. The next and subsequent boots, sloww as **** again.

Restart into SafeMode and run KavKisremove5. wulfe 20.02.2007 17:16 what modules do you use? Using the site is easy and fun.

I know I can do> complete format of C drive and a complete new install of windows, but I> don't really want to do that unless I have to.> > >

I just un-installedNorton Goback 4.0 and that reduced boot time to about 5 minutes, something Ican live with. So if the USB 3.0 ports at the top of the IO panel in the same metal rectangular box as the PC/2 port are bad, then the area on the mother Here at Bleeping Computer we get overwhelmed at times, and we are trying our best to keep up. Now I have the same issue with MB #2.

Then Start > Run > type msconfig & click ok. > Choose the startup tab (folder tabs) and uncheck any items that you do not > need immediately when the computer So I set updates from auto to manual and it seems to have eliminated the slow boot and unresponsive system at startup. A small box will open, with an explanation about the tool. jglynn43 Members Profile Send Private Message Find Members Posts Add to Buddy List Newbie Joined: 17 Sep 2015 Location: Hardin, IL USA Status: Offline Points: 19 Post Options Post Reply Quotejglynn43

Then Start > Run > type msconfig & click ok. > Choose the startup tab (folder tabs) and uncheck any items that you do not > need immediately when the computer Could be near either end or internally to the mouse.Another thing is the metal plate that covers the connections on the IO panel, that comes with the board. And they worked there for two months on MB #1 until I got a spare $160 to try again. If you do need help please continue with Step 2 below. ***************************************************If you still need help, I would like you to post a Reply to this topic (click the "Add Reply"

Then it was back to broken and the CMOS reset trick doesn't seem to be working this time. Don Pelotas 1.03.2007 20:16 QUOTE(CraigMartin @ 1.03.2007 16:39)BumpSo is there any news on the hanging on boot up yet?Sorry to ask again, but it so annoying. steve195527 27.03.2007 22:00 QUOTE(johnnycasaba @ 27.03.2007 17:50)I disabled the startup scan, the Idexing Service has been off and I am experiencing the slow boot/system freeze with the new build.Well that eliminates All Rights Reserved Tom's Hardware Guide ™ Ad choices 4cnd Home Oracle Java Ruby PHP JavaScript HTML5 .NET Linux Tags Cloud Last update © 2017 4cnd. | Privacy Policy | Terms

Capacitors are 'C', resistors are 'R', and transistors and integrated circuit chips are 'Q' or "IC".You could check another area of the board that is less "busy", like the USB headers I didn't see it happen the first time. Install Kaspersky. This message contains very important information, so please read through all of it before doing anything.

Chrome would start fine, then suddenly stall. I don't have the "Startup Objects" set to scan at boot time and in reading through this thread I also tried dowloading the bl.ppl file but that didn't help either. Look at RAM.GPU or the cables. If so try to disconnect the computer from the broadband connection and see if that makes a difference on startup times.

Please try the request again. After Choosing WinXP Professional (or any> other choice from boot menu) it takes 20 minutes to get to WinXP boot screen> (slows during white progress bars across botton of black screen). Then the windows logo shows, and the computer boots up normally and is fast. Still, what i get is a slow booting (3-5 minutes longer than normal), freezing computer.

Please type your message and try again.            mcfraga2 Level 1 (0 points) Q: iMac 2012 Slooooow Boot when USB atached Hello Comunnity, I am using a Imac late 2012 And Iwill keep the list posted as to what I do as how this turns out.Perhaps it will help some other poor souls with a like problem.mudrat"scooters" wrote in messagenews:[email protected]>

 
 
 

© Copyright 2017 hosting3.net. All rights reserved.